Sărbătoare pascală la Galați

În a doua zi a Sfintelor Paști, Biserica „Sfântul Ierarh Atanasie al III-lea, patriarhul Constantinopolului” și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

„Mesajul Învierii Mântuitorului este în primul rând adresat purtătoarelor de miruri, mironosițelor. Ne bucurăm și noi astăzi, a doua zi de Paști, în Parohia Sfântul Patriarh Atanasie al Constantinopolului și păstorul creștinilor de la Dunăre, pentru că în cadrul aceste dumnezeiești Liturghii arătăm un buchet de flori frumoase culese din câmpia duhovnicească a Arhiepiscopiei Dunării de Jos în cadrul concursului eparhial Bucuria de a fi creștin”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Casian.

Tot aici a avut loc în a doua zi de Sfintele Paști și faza eparhială a Concursului „Bucuria de a fi creștin”. Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oferit tuturor concurenților Diploma „Tinerețe și Credință”.

La final au fost evaluate și premiate cele mai bune 3 reprezentații la nivel de protopopiat, corespunzătoare celor trei secțiuni ale concursului.

Câștigătorii etapei eparhiale vor participa pe 21 mai, la București, la faza națională.

Comentarii Facebook


Știri recente