Sărbătoare pascală la Dolhasca

Biserica „Învierea Domnului” din Dolhasca și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie a fost sfințit și altarul de vară de lângă lăcașul de cult. Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, informează TRINITAS TV.

„Prin Învierea Sa, Mântuitorul Iisus Hristos Dumnezeu, ne-a trecut din moarte la viață și de pe pământ la cer. Din moarte la viață dându-ne iertarea păcatelor și de pe pământ la cer învierea trupurilor noastre la obșteasca înviere. Deci, viața noastră pământească nu este veșnică, ci o parte din viața noastră o trăim aici, iar restul o trăim în veacul ce va să fie”, a spus ÎPS Părinte Pimen.

Biserica a fost ridicată în anul 1798 de familia boierului Cănănău care a înzestrat sfântul locaș cu pământ și pădure. Hramul istoric este Învierea Domnului, ulterior biserica primindu-i ocrotitori pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Parohia Dolhasca întreține relații strânse cu Soroca, acolo unde s-a ridicat și o biserică din lemn în stil maramureșean, cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni”. În imediata apropiere a bisericii se ridică Casa socială „Mila Creștină”, dotată cu sală de mese, bucătărie, birou, bibliotecă și sală de studiu.

Comentarii Facebook


Știri recente