Sărbătoare la Mănăstirea Sâmbăta de Sus

Ca în fiecare an, la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus s-au strâns sute de credincioși din toată țara, porniți în pelerinaj de Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată la altarul de vară de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

„La Sfânta Liturghie părintele profesor Vasile Mihoc ne-a prezentat teologia marianică, și anume care sunt motivele pentru care Maica Preacurată este cinstită în Biserica noastră. La sfârșit noi am binecuvântat pe credincioși și am adus mulțumire Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru darul făcut nouă, acum un an, chiar la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, fiind vorba de Ediția de Transilvania a Ziarului Lumina”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, după cum informează TRINITAS TV.

Praznicul „Izvorul Tămăduirii” este un prilej de bucurie pentru întreaga obște, acesta fiind cel de-al doilea hram al mănăstirii, alături de cel al „Adormirii Maicii Domnului”.

Rânduiala acestei zile a continuat cu slujba sfințirii apei, la fântâna tămăduitoare din curtea mănăstirii. Credincioșii care iau agheasmă în Vinerea Săptămânii Luminate o folosesc la stropirea caselor, grădinilor și ogoarelor.

Comentarii Facebook


Știri recente