Sărbătoare la Mănăstirea Lainici

Peste 1000 de credincioși au sărbătorit, la Mânăstirea Lainici, praznicul Schimbarea la Față a Mântuitorului Iisus Hristos. Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, informează TRINITAS TV.

„Trebuie să plecăm de aici nu numai cu bucuria sărbătorii, ci și cu Lumina pe care Sfinții Apostoli au văzut-o pe Muntele Tabor. Sfânta Liturghie este asemenea Muntelui Tabor pe care urcăm treaptă cu treaptă, prin rugăciuni și cântări, pentru a ajunge în vârf, unde ne așteaptă Părintele Ceresc. A nu participa la sfintele slujbe ale Bisericii, a nu participa la Sfânta Liturghie, înseamnă a nu fi în lumina necreată a lui Iisus Hristos, înseamnă a fi în afara Adevărului. Nu putem niciodată să-L mărturisim pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt decât numai în Adevăr și luminați de Lumina cea necreată a Schimbării la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Tocmai de aceea este necesar să păstrăm această lumină dumnezeiască cu multă luare aminte, pentru că ea ne ajută să sporim în viața duhovnicească și să primim Împărăția Cerurilor care este Împărăția Luminii”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, după cum informează mitropoliaolteniei.ro.

Praznicul Schimbarea la Față este în fapt hramul Schitului Locurele, situat la aproximativ 4 km de Mănăstirea Lainici, dar această sărbătoare s-a extins și a devenit o tradiție ca întreaga Mănăstire Lainici să îmbrace în această zi haină de sărbătoare, devenind una dintre cele mai populare sărbători creștin ortodoxe din Oltenia.

Mănăstirea Lainici este așezată în Defileul Jiului și este considerată de sute de ani liantul credincioșilor din Oltenia cu cei din Ardeal.

Comentarii Facebook


Știri recente