Sărbătoare la mănăstirea din Valea Mare, judeţul Covasna

Credincioşi din multe părţi ale ţării au luat parte la slujba Sfintei Liturghii de la sărbătoarea hramului Mănăstirii Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Valea Mare, Protopopiatul Întorsura Buzăului, judeţul Covasna. Sărbătoarea a început în ajun, cu slujba Vecerniei şi a Litiei la care a luat parte Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, care a săvârşit tunderea în monahism a doi fraţi din mănăstire, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost săvârşită de PS Episcop Andrei alături de un sobor de 40 de preoţi şi diaconi, format din pr. Cristian Popa, consilier patriarhal, Florin Tohănean, protopopul de Întorsura Buzăului, Ioan Bercu, protopopul de Sfântu Gheorghe, Dumitru Apostol, protopop de Topliţa, preoţii din Protopopiatul Întorsura Buzăului şi din alte localităţi, stareţi Ilie Bularca al Mănăstirii Valea Mare, Emilian Telcean de la Mânăstirea Topliţa, Ghelasie Ţepeş de la Mănăstirea „Sfântul Dumitru” Sighişoara şi Andrei Mureşan de la mănăstirea Dervent. Dintre oficialităţile, au fost prezenţi prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, Gheorghe Avra, primarul comunei Valea Mare, Leca Băncilă, primarul oraşului Întorsura Buzăului, Marin Gheorghe, primarul comunei Barcani, Nicolae Stoica, primarul comunei Sita Buzăului.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Episcop Andrei a hirotonit întru diacon pe teologul Vasile Antonie Tămaş, pe seama Parohiei Vâlcele din judeţul Covasna, şi a oferit stareţului Ilie Bularca distincţia de protosinghel. În cuvântul de învăţătură ierarhul a relatat istoria vieţii Sfântului Ioan Botezătorul, subliniind legătura dintre acesta şi Mântuitorul Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente