Sărbătoare la Grădinița Sfântul Dimitrie din Sibiu

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a vizitat ieri, 24 octombrie, Grădinița „Sfântul Dimitrie”, instituție patronată de Arhiepiscopia Sibiului. Vizita a avut loc cu prilejul apropierii zilei de prăznuire a ocrotitorului spiritual, informează „Ziarul Lumina”.

Cu două zile înainte de a-și sărbători ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Dimitrie, micuții de la grădiniță au fost binecuvântați de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu, care a oficiat o slujbă de mulțumire și a rostit rugăciuni împreună cu preșcolarii.

La momentul festiv prin care a fost sărbătorită ziua grădiniței au fost prezenți: inspectorul de religie al Arhiepiscopiei Sibiului, dr. Sorin Joantă, consilierul social de la aceeași instituție, pr. Nicole Rusu, alături de inspectorul Tiberiu Kiss și o parte din cadrele didactice din cadrul unității de învățământ.

Slujba religioasă a fost oficiată în sala de festivități a grădiniței ortodoxe, unde copilașii adunați au ascultat atât rugăciunile de binecuvântare cât și cuvintele adresate de IPS Mitropolit Laurențiu. După slujba religioasă, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit preșcolarilor și le-a împărțit iconițe. Ierarhul le-a spus celor mici să asculte de educatoare și de părinți, să fie cuminți și să învețe cât mai multe rugăciuni.

„Pe Sfântul Dimitrie, pe care îl sărbătorim sâmbătă, vi l-am ales ca ocrotitor și trebuie să vă rugați lui în fiecare zi. Să spuneți părinților voștri că ne-am rugat împreună și vă promitem că mai venim să vă binecuvântăm”, a spus ierarhul.

100 de preșcolari

Copiii au mai primit din partea oaspeților și alte daruri, cum ar fi dulciuri, fructe și sucuri, pentru a le aduce o bucurie cu ocazia acestui moment aniversar al instituției.

Mai apoi, IPS Mitropolit Laurențiu a vizitat sălile în care copilașii își desfășoară activitățile și a binecuvântat cadrele didactice și ostenitorii instituției.

La Grădinița Ortodoxă „Sfântul Dimitrie” din Sibiu sunt înscriși 100 de copii, împărțiți în cinci grupe. Cele 10 educatoare pregătesc micuților programe de lucru care pot fi și în germană sau engleză, iar educația religioasă și morală primită de copii aici diferențiază instituția de alte grădinițe din oraș.

Comentarii Facebook


Știri recente