Sărbătoare la căminul de vârstnici din Sibiu

Ziua de 8 Martie a adus multă bucurie în sufletele vârstnicilor ce-și duc traiul zilnic în instituția sibiană. Departamentul social de la Arhiepiscopia Sibiului împreună cu educatoarele și preșcolarii de la Grădinița ortodoxă „Sfântul Dimitrie” din oraș le-au pregătit un program artistic, mărțișoare și multe alte daruri, informează „Ziarul Lumina”.

Instituția de îngrijire a bătrânilor este în permanență în atenția Departamentului social al Arhiepiscopiei Sibiului, iar persoanele de aici primesc periodic vizita unor reprezentanți eparhiali, care aduc binecuvântarea Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, oferă daruri, sprijin moral și asistență religioasă. Ziua în care ne cinstim în mod deosebit femeile din preajma noastră nu putea să treacă fără ca reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului să poposească la căminul de bătrâni. Delegația a fost formată din consilierul social, pr. Nicolae Rusu, inspectorul social Marius Talmațchi și asistentul social Tudor Costea, iar câteva grupe de preșcolari de la grădiniță au pregătit împreună cu doamnele educatoare un program artistic, mărțișoare și felicitări. Părintele Nicolae Rusu a oficiat mai apoi o slujbă de binecuvântare și le-a felicitat pe doamne.

„Este un moment prielnic pentru noi de a fi alături de dumneavoastră și de a vă aduce în suflet, și anul acesta, nădejdea în Dumnezeu și în ajutorul Maicii Domnului. În această zi cinstim în mod deosebit femeile care, în conlucrare cu Dumnezeu, perpetuează neamul pe acest pământ”, a spus pr. Rusu.

Momente ce devin tradiție

Bătrânii au primit din partea Arhiepiscopiei Sibiului mai multe daruri, și amintim aici iconițele, cărțile de rugăciune, cruciulițele împărțite de oaspeți, dar și dulciurile, cafeaua și articolele vestimentare oferite după încheierea serbării. Conducerea instituției le-a pregătit vârstnicilor și alte surprize artistice, cu ajutorul unui grup folcloric, toate acestea fiind primite cu multă bucurie de locatarii căminului.

Sprijinul oferit instituției prin Departamentul social este bine-venit oricând, iar sărbătorile și zilele festive sunt mereu încununate cu slujbele religioase, programele culturale și darurile oferite de reprezentanții eparhiali.

„Suntem onorați și încântați, ca în fiecare an, la marile momente, reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului, deja apropiați ai casei noastre, să fie alături de noi nu doar prin cuvinte bune, vorbe de încurajare și de îmbărbătare, cu sentimente de nădejde și de afecțiune, dar și cu daruri prețioase. Acestea înfrumusețează viața, îmbogățesc spiritul și sporesc nădejdea spre momente mai bune”, a spus Cornelia Rotaru, directoarea căminului de vârstnici.

Comentarii Facebook


Știri recente