Sărbătoare în parohia Urișor, prot. Dej

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a fost prezent duminică, 26 mai 2013, în parohia Urișor din protopopiatul Dej. Aici Preasfinția sa înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească.

În cadrul cuvântului de învățătură Preasfințitul Vasile pornind de la evanghelia vindecării slăbănogului a vorbit despre Iisus Hristos ca vindecător al tuturor bolilor sufletești și trupești.

La finalul slujbei ierarhul a sâvârșit și un parastas pentru Părintele Simion Ciceu, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc 7 ani. Părintele Simion a slujit în parohia Urișor între anii 1996-2006.

Potrivit părintelui Călin Pop, biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Urișor a fost zidită între anii 1908-1910. De-a lungul anilor locașul de cult a suferit o serie de renovări, a precizat părintele paroh Călin Pop: „Biserica din Urișor a avut pe parcursul anilor mai multe renovări. Cea mai importantă s-a realizat în 1998 când a fost consolidată exterior, interior și a fost pictată de către pictorul bisericesc Constantin Bumb și a fost sfințită de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Între anii 2010-2012 a fost din nou renovată în exterior, refăcută tabla de pe biserică și în anul 2010 ea a fost resfințită de către ÎPS Irineu, Arhiepiscopul de Alba-Iulia, pe atunci episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului”.

Preasfințitul Vasile Someșanul a oficiat duminică după-masa, de la ora 16, Taina Sfântului Maslu în parohia Sânmărghita din protopopiatul Dej, readiorenasterea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente