Sărbătoare în Parohia suceveană Rădășeni

O delegație de la Biserica „Sfântul Dimitrie” din Atena a adus în localitatea suceveană Rădășeni, un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și un o părticică din moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Credincioșii au venit în număr mare la Biserica „Sfântul Mercurie”, „Sfânta Ecaterina” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena” pentru a se închina la cinstitele odoare care au ajuns la Rădășeni ieri seară.

„Mare curaj sfânt au avut acești doi Împărați ca să hotărască încetarea persecuțiilor, să arate rostul Bisericii creștine, a credinței creștine, în viața lumii. Nu a fost așa de ușor pentru că era vorba de un imperiu populat cu oameni cu o cultură și o religie păgână”, a spus ÎPS Părinte Pimen.

„Este vorba despre un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic Mercurie care au ajuns la Rădășeni în urmă cu doi ani dintr-un fragment care se afla în chilia patriarhului Teoctist de fericită pomenire al Bisericii Ortodoxe Române, apoi, un fragment din moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina aduse din Grecia, iar acum, în acest an al mântuirii 2013, un fragment din moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena adus prin bunăvoința unui mitropolit grec care în vremea când era arhimandrit a vizitat această biserică”, a declarat pentru TRINITAS TV Părintele Arhim. Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Cu ocazia hramului, delegația elenă a oferit parohului un fragment din moaștele Sfinților Împărați. După ce au fost întâmpinate cinstitele moaște a fost oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia.

Comentarii Facebook


Știri recente