Sărbătoare în parohia gălățeană Sfântul Atanasie Patelarie

În cea de a doua zi a slăvitului praznic al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, Parohia „Sfântul Atanasie al III-lea al Constantinopolului” a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Întrucât cinstirea Sfântului Atanasie al III-lea, Patriarhul Constantinopolului la patru ani de la ceremonia înscrierii sale în calendarul Bisericii Ortodoxe Române săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, în data de 3 mai 2009, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a căzut anul acesta în Joia cea Mare, conform rânduielii bisericești, acesta a fost sărbătorit Luni, în Săptămâna Luminată, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la altarul de vară al bisericii închinată Sfântului Atanasie, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a câteva sute de credincioși din municipiu.

La momentul liturgic cuvenit, o parte din credincioși au fost împărtășiți cu Sfintele Taine de către Chiriarhul Dunării de Jos.

Între credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie s-au numărat și cei 24 de copii concurenți la etapa eparhială a Spectacolului – Concurs „Bucuria de a fi creștin”, însoțiți de preoții, îndrumătorii și părinții lor. Tuturor, Înaltpreasfinția Sa le-a oferit Diploma eparhială „Tinerețe și Credință”.

După Sfânta Liturghie toți cei prezenți, au fost invitați la tradiționala agapă creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente