Sărbătoare duhovnicească la Galați

La începutul noului an bisericesc, Biserica „Sfântul Vasile” și „Sfântul Dionisie Exiguul” din Galați și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

‘Începutul anului bisericesc în Biserica Sfântul Ierarh Vasile cel Mare din Galați înseamnă și cinstirea înaintașilor noștri, fericitul întru pururea pomenire Episcop Chesarie care cu mulți ani în urmă a intuit canonizarea Sfântului Dionisie și încredințarea hramului, începutul anului bisericesc acestei parohii plină de daruri care traduc viața Sfântului Vasile în viața slujitorilor de la Sfântul Altar în viața credincioșilor acestei parohii’, a spus cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Parohia desfășoară ample programe cu copiii și tinerii, în cadrul programului național „Hristos împărtășit copiilor”. De remarcat este și lucrarea edilitar-gospodărească deosebită, realizată în ultimii ani.

Au participat profesori, oameni de cultură din municipiu și credincioși ai parohiei, dar și din alte comunități din oraș.

După Sfânta Liturghie s-a oficiat slujba de Te Deum pentru începutul noului an bisericesc, precum și slujba de pomenire a ctitorilor adormiți în Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente