Sărbătoare duhovnicească în Protopopiatul Oltenița

Protopopiatul Oltenița și-a sărbătorit vineri, 27 septembrie 2013, hramul închinat Sfântului Sfințit Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești. Sfânta Liturghie a fost oficiată la Biserica „Sfântul Nicolae” din municipiul Oltenița, care are ca al treilea patron spiritual pe „Sfântul Sfințit Martir Antim Ivireanul”, de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu înconjurat de părinți consilieri, părintele protopop și preoți din Protopopiatul Oltenița.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Antim Ivireanul” al Protopopiatului Oltenița, potrivit sfesc.ro. La slujbă au fost prezenți credincioși și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

La momentul predicii Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre viața plină de jertfă a Sfântului Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, model de mărturisire creștină, de trăire a învățăturii lui Hristos într-o lume secularizată. Cu ocazia anului omagial „SLUJIRE ȘI DĂRUIRE – Două decenii de misiune creștină în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”, au fost lansate două volume de excepție: „Monografie – Album. Protopopiatul Oltenița” și „Inscripții și însemnări din bisericile județului Călărași”, autor Done Șerbănescu, prezentate de preacucernicul părinte profesor dr. Nicolae Necula.

Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unui număr de 15 preoți din cadrul Corului „Sfântul Antim Ivireanul” al Protopopiatului Oltenița hirotesindu-i sachelari și iconomi.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba de parastas pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei parohii și a binecuvântat credincioșii prezenți la slujbă și agapa de hram.

Comentarii Facebook


Știri recente