Sărbătoare de suflet la Seminarul Teologic Ortodox „Episcopul Chesarie” din Buzău

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian al Buzăului și Vrancei – în calitate de gazdă – și a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, ca fost profesor și diriginte, la Seminarul Teologic Ortodox „Episcopul Chesarie” din Buzău s-au întrunit promoțiile 1973 și 1983.

După oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala voievodală „Adormirea Maicii Domnului” sărbătoarea duhovnicească a revederii celor două promoții a continuat în Seminarul Teologic buzoian, unde cu toții au avut prilejul de rememora, împreună cu foștii profesori, anii de școală, după cum ne-a transmis pr. Consilier Adrian Ionescu.

„În calitate de nou arhipăstor al Buzăului și Vrancei astăzi am avut bucuria de a întâlni două promoții ale Seminarului Teologic din Buzău după 40, respectiv 30 de ani de la absolvirea studiilor seminariale. Personal am trăit emoții profunde pentru că am avut alături pe profesori de seminar de altădată, iluștrii dascăli de teologie care au contribuit enorm la formarea noastră duhovnicească, dar i-am întâlnit și pe o parte din foștii colegi din seminar.”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

„La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian al Buzăului și Vrancei am retrăit cu emoție începuturile seminariale în nu mai puțin celebra școală Chesarie Episcopul de la Buzău, cu prilejul întrunirii unor promoții la 30 de ani, respectiv 40 de ani de la absolvire. Să dea Bunul Dumnezeu ca legăturile dintre Seminarul buzoian și Seminarul Sfântul Andrei și legăturile dintre eparhiile noastre să rodească în viața Bisericii și a poporului român”, a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La sfârșitul întrunirii, promoția 1983 a oferit celor doi Ierarhi, precum și profesorilor prezenți plachete comemorative care să marcheze, peste ani, festivitatea de astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente