Șapte decenii de rugăciune

Arhipăstorul Maramureșului și Sătmarului a fost aniversat joia aceasta, la împlinirea a 74 de ani de când a îmbrățișat viața monahală. Ierarh venerabil al Bisericii noastre, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian a intrat în obștea Mănăstirii Rohia la doar 20 de ani. La mai bine de șapte decenii de la acel moment, în aceeași vatră monahală, cei apropiați au venit să-i ceară binecuvântarea. Cu toții au luat parte la o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sighteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

„Viaţa omului este o minune, este o adevărată minune pentru mine ziua de astăzi. În fiecare zi, în fiecare noapte nu îi cer lui Dumnezeu nimic, decât Facă-se Doamne voia Ta. Nu cer nimic decât mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate câte mi-a dat. Şi de data aceasta mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate; lui Dumnezeu în primul rând. Mulţumesc Preasfinţitului Justin care ţinte crucea lui Hristos cu deosebită vrednicie şi luminează Maramureşul şi Sătmarul”, a mărturisit ÎPS Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

„A culturalizat şi a ţinut în credinţă poporul şi l-a luminat. A făcut obşte în acele vremuri grele, a rezistat decretului din 1959, nu a părăsit Rohia. Toate acestea se dovedesc a fi planul lui Dumnezeu cu Biserica Sa pentru că Înaltpreasfinţitul a fost chemat, apoi, la treapta arhieriei şi a slujit Biserica de pe treapta de Episcop, dar nu a uitat niciodată de mănăstirea pe care a ocrotit-o şi o iubeşte şi astăzi foarte mult. De aceea ziua de 12 martie întotdeauna o face la Mănăstirea Rohia, iar pentru că astăzi este un soroc am venit toţi mulţumindu-I Bunului Dumnezeu pentru îndelungata înzilire şi mai ales pentru înţelepciunea pe care o are chiar dacă puterile fizice sunt puţin mai stinse, din punct de vedere duhovnicesc şi intelectual, Înaltpreasfinţitul Iustinian este în deplinătatea forţei de gândire şi de vorbire şi pentru aceasta îi mulţumim Bunului Dumnezeu”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

Ierarhului i-au fost alături la momentul aniversar, pe lângă autorități și reprezentanți ai Centrului eparhial, și rudele, Înaltpreasfințitul Justinian fiind vizibil emoționat.

Ierarhul Maramureșului și Stămarului a ajuns acum la venerabila vârstă de 94 ani. Deși se deplasează mai greu, Înaltpreasfinția Sa are cu siguranță aceeași dragoste înflăcărată pentru Biserica lui Hristos și pentru țara lui despre care ne vorbește de fiecare dată cu mult patos.

„Este o ţară plină de viaţă creştină, este plină de biserici şi mănăstiri, de aceea pentru toate să mulţumim lui Dumnezeu. Să fie binecuvântată ţara; neam sfânt este neamul românesc pe care l-am slujit 74 de ani. Pentru toate îi mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus ÎPS Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian a devenit episcop al credincioșilor din nord-vestul țării în anul 1973.

Comentarii Facebook


Știri recente