Săptămâna Limbilor Moderne la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, „Săptămâna limbilor moderne” a fost marcată vineri, 27 septembrie 2013, la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea printr-o festivitate în limba engleză, după cum ne-a transmis Prof. Ileana Borș.

În introducere, doamna profesoară Mirela Pința a scos în evidență importanța învățării oricărei limbi străine și i-a încurajat pe copii la dialog.

Elevii din ciclul primar au încântat prin programul special și prin entuziasmul din cântecele lor. Vocabularul cuprins în aceste cântece reflectă bogăția cunoștințelor acumulate în primii ani de studiere a unei limbi străine.

Copiii au prezentat alfabetul limbii engleze și, chiar dacă sunt mici, și-au dovedit încă din anul școlar trecut interesul pentru citire. Timpul nu a permis ca toți să surprindă audiența prin abilitățile lingvistice dobândite până acum, astfel că elevul Patrick Cioc, din clasa a III-a A, a fost desemnat să-i reprezinte pe iubitorii de carte prin lectura expresivă a povestioarei „Thomas”, una dintre poveștile lui preferate.

Elevii din clasa a III-a B s-au remarcat prin diseminarea proiectului e-Twinning „Tell Me Something About You”, realizat în colaborare cu o clasă de copii de la Meadow Park Academy, Reading, Marea Britanie. Ei au prezentat scrisori primite de la prietenii lor din Anglia, precum și cartea „Romanian Folktales” ce a sosit de la aceștia. În primăvara acestui an, partenerii englezi au făcut o mare surpriză copiilor orădeni printr-o carte de 30 de povești compuse de ei (30 copii), toate poveștile având ca punct de plecare aspecte drăguțe imaginate de copii englezi despre poporul român și țara noastră.

În încheierea festivității, Părintele Profesor Radu Rus, directorul liceului, și-a arătat aprecierea pentru eforturile celor mici, cuvinte care îi vor impulsiona și mai mult în străduința lor, și a menționat beneficiile cunoașterii limbii engleze și a limbilor străine în general.

Comentarii Facebook


Știri recente