Săptămâna duhovnicească la Seminarul Teologic din Craiova

Elevii de la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au intrat de luni în prima săptămână a Postului Mare, numită în limbaj teologic și „Săptămâna duhovnicească”.

După cum a precizat părintele prof. Cristin Sperlea, programul liturgic săvârșit în aceste zile la Paraclisul Seminarului cuprinde în prima parte a zilei, Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia și Obednița, iar după amiaza, în primele patru zile ale săptămânii, Pavecernița Mare si Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. De asemenea, în fiecare seară au fost organizate prelegeri pe diferite teme ziditoare de suflet, susținute de părinți profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova, potrivit Gheorghe Cioiu.

Sâmbătă, 23 martie, slujba Sfintei Liturghii va fi săvârșită la Paraclisul „Sfântul Grigorie Teologul” al Seminarului, de către Înalt Preasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, înconjurat de părinții profesori. Ca în fiecare an la începutul perioadei Postului Mare, în cadrul Sfintei Liturghii, elevii seminariști vor primi Taina Sfintei Împărtășanii.

Comentarii Facebook


Știri recente