Săptămâna duhovnicească la Alba Iulia

În prima săptămână a Postului Crăciunului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă iau parte la Săptămâna duhovnicească. Programul acestei perioade presupune participarea la programul liturgic de la capelele instituțiilor de învățământ, urmat, în fiecare seară, la Catedrala arhiepiscopală, de slujba Vecerniei și de un cuvânt de învățătură pe teme ziditoare de suflet.

Luni, 18 noiembrie a.c., Săptămâna duhovnicească a debutat avându-l ca invitat special pe Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care a adresat tinerilor teologi și credincioșilor un emoționant cuvânt de învățătură, după cum ne-a precizat Pr. Florin Croitoru.

Înaltpreasfinția Sa a evaluat duhovnicește vremurile pe care le trăim, a oferit, apoi, exemple scripturistice care prezintă modele ale păstrării integrității morale în fața lui Dumnezeu și a oamenilor și i-a îndemnat pe cei prezenți să caute să înțeleagă bine care este voia lui Dumnezeu și să urmeze exemplul Mântuitorului Iisus Hristos în tot ce fac.

Scopul acestei săptămâni speciale este unul de natură spirituală, ce ne ajută, prin rugăciune, asceză și cuvinte de învățătură, să conștientizăm importanța Postului Crăciunului și a Sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos. Totodată, ea reprezintă și un bun prilej de pregătire pentru a ne apropia de scaunul spovedaniei, ca mai apoi, curățiți sufletește și trupește, să ne putem întâlni cu Mântuitorul Iisus Hristos în Taina Sfintei Euharistii.

Comentarii Facebook


Știri recente