Săptămâna duhovnicească în parohiile Sâlha și Beregsău Mic

Aceste zile reprezintă pentru credincioșii Parohiei Sâlha, Protopopiatul Lugoj, o săptămână de meditație și de bucurie duhovnicească. Astfel, în fiecare zi a săptămânii, pr. Adrian Avram, parohul bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, a organizat serile duhovnicești în care au fost săvârșite slujbele specifice perioadei Triodului, urmate în fiecare seară de un cuvânt de învățătură rostit de către preoții Mircea Crișciu, Cristian Păiș, Petru Pereș, Dorin Jurj, informează „Ziarul Lumina”. Seara de miercuri a fost una specială și a avut ca invitați pe diac. dr. Ion Alexandru Ardereanu, alături de Grupul „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei. Săptămâna duhovnicească a început prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, oficiată de un numeros sobor de preoți, la care au participat numeroși credincioși din parohie și din localitățile învecinate.

Și pentru credincioșii Parohiei Beregsău Mic, Protopopiatul Timișoara I, această săptămână reprezintă un popas duhovnicesc. Slujbele oficiate au umplut sufletele credincioșilor de binecuvântare și sfințire. Săptămâna duhovnicească a debutat la ceas de seară odată cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, oficiată de un sobor de șase preoți și doi diaconi, în fruntea căruia a stat arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei. Totodată, din soborul slujitorilor au făcut parte și pr. Nicolae Lupșescu, parohul bisericii din Parohia Beregsău Mic, pr. Varlaam Almăjanul, starețul Mănăstirii Partoș, pr. Marius Florescu, pr. Semenic Sârbu, pr. Vasile Balog, diaconul Laurian Popa, dirijorul corului Facultății de Teologie din Timișoara și diaconul Ioan Petru Scripciuc, de la Catedrala episcopală din Severin. La slujbă au participat numeroși credincioși, iar părintele exarh a evidențiat minunea săvârșită de Mântuitorul nostru Iisus Hristos cu slăbănogul din Capernaum.

„Această duminică a fost pentru Parohia Beregsău Mic începutul unui șir de seri duhovnicești în cadrul cărora vor participa preoți invitați din alte parohii, iar la sfârșitul slujbelor vor ține un cuvânt de învățătură despre teme specifice acestei perioade, căutând astfel să împletim rugăciunea cu meditația purtându-ne pe drumul Crucii de răstignire a păcatelor și a patimilor, ca apoi să înviem împreună cu Hristos”, a precizat pr. Nicolae Lupșescu, parohul bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente