Şantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pe Şantierul Catedralei Mântuirii Neamului lucrările la suprastructura edificiului continuă. Muncitorii activează în două schimburi.

„Constructorul lucrează în continuare cu circa 200 de oameni pe parcursul zilei şi circa 30 de muncitori noaptea în schimbul 2. Se lucrează la cele două nivele, de la 0 la 9 şi de la 9 la 18. Cele mai avansate loturi sunt loturile 1 şi 2 în faţada dinspre vest. Ca şi zidărie ne apropiem de placa de la cota 18. De asemenea, au fost turnate plăcile de la cota 14 de la cele două loturi şi se pregătesc de turnare plăcile de la cota 14 la loturile 7 şi 8, respectiv, între axele 13 şi 20. S-au cofrat plăcile de la loturile 5 şi 6, respectiv, ultimele case de scară spre răsăritul construcţiei noastre”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Dan Dumitrescu, diriginte de şantier.

Constructorul are în vedere mai multe planuri de realizare a edificiului.

„În continuare se confecţionează în fabrică armătura rigidă pentru etajul de la 18 la 27. Se lucrează la zidării, se cofrează după ce se execută zidăria pe tronsonul de 3 metri cum am mai anunţat, se toarnă betonul şi se merge în continuare cu o nouă etapă”, a mai spus Ing. Dan Dumitrescu.

Credincioşii sunt aşteptaţi să contribuie la edificarea celui mai important locaş de cult al românilor ridicat în vremurile noastre. Modalităţile prin care puteţi contribui sunt mai multe şi despre fiecare puteţi afla accesând site-ul catedralaneamului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente