Peste 500 de muncitori se află în această perioadă pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului. În perioada 7-14 februarie s-au continuat armarea, sudarea, cofrarea și betonarea elementelor verticale, ale plăcilor orizontale și ale bolților de la subsolul 1, lucrându-se și la plăcile intermediare ale acestuia. De asemenea se lucrează cu efective mărite de fierari, sudori și dulgheri la armarea grinzilor transversale și longitudinale ce susțin planșeul de cotă 0.
„La momentul de față se lucrează cu o forță de muncă de peste 500 de oameni la finalizarea subsolului 1. Acesta este un subsol creionat pe mai multe nivele ceea ce îngreunează desfășurarea în condiții normale a procesului de muncă. Dar cu un program prelungit și cu o forță de muncă în surplus am reușit să ne apropiem cât de cât de parametrii pe care i-am pus în grafic. Se toarnă plăci, se cofrează și se toarnă pereți, se toarnă grinzile centrale din zona de amfiteatru, se toarnă pereții din zona de altar, deci, toată lumea este concentrată ca să reușim într-un final să realizăm subsolul 1 și cota 0 să fie arondată datelor din grafic”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuția.
Pentru ca lucrarea să respecte termenul de execuție stabilit s-a suplimentat totodată și numărul macaralelor.
„Ne-a încurcat și timpul, deoarece este unul mohorât cu ploaie și vânt, dar ne străduim pe cât posibil ca activitățile de montat armătură, de sudare a acestora, de cofrare, de betonare, de decofrare să decurgă într-un timp normal, eficient, iar calitatea betonului după decofrare este de la bine spre foarte bine. Mai apar unele mici neconcordanțe, dar acestea se rezolvă prin măsurile imediate pe care șantierul le ia prin oamenii de specialitate pe care îi are”, a mai spus Ing. Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuția.
Cei care doresc să afle mai multe informații, dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.