Șanse la o viață mai bună pentru persoanele cu dizabilități

Joi, 21 martie, la Timișoara, s-a desfășurat o nouă ediție a târgului de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Evenimentul a fost organizat de Asociația Colfasa, în cadrul proiectului „Integrare pe piața muncii: șanse sporite pentru persoanele cu dizabilități”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, informează „Ziarul Lumina”.

Proiectul își propune să faciliteze accesul pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități, organizând periodic astfel de târguri în mai multe orașe din țară. Scopul acestor întâlniri este de a iniția un dialog constructiv între angajator și persoanele cu dizabilități aflate în căutarea unui loc de muncă. „În proiectul pe care îl derulăm astăzi au fost invitați să participe în calitate de expozanți agenți economici, dar și ONG-uri care au posturi vacante, ce ar putea fi ocupate de persoane cu dizabilități. Sunt aici 16 expozanți, adică angajatori dispuși să ofere o șansă de angajare acestor persoane”, a precizat Larisa Dragu, reprezentantul Centrului de Incluziune Socială din Timișoara, deschis în cadrul proiectului „Integrare pe piața muncii: șanse sporite pentru persoanele cu dizabilități”. Angajarea persoanelor cu dizabilități este reglementată prin lege, astfel, Legea 448/2006 prevede ca orice persoană juridică cu mai mult de 50 de angajați să angajeze minimum 4% persoane cu dizabilități.

Aceeași lege prevede anumite facilități acordate angajatorilor: deducerea, la calculul profitului impozabil, a sumelor aferente adaptării locurilor de muncă, decontarea din bugetul asigurărilor pentru șomaj a cheltuielilor specifice de pregătire, formare și orientare profesională și de încadrare în muncă a persoanelor cu dizabilități, precum și o subvenție de la stat, în condițiile prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. „Noi fiind unitate protejată cu persoane cu dizabilități, este scopul nostru de a angaja aceste persoane. Am devenit de ceva ani lucrativi pe zona aceasta și încercăm ca în proporție de 100% să operăm cu persoane cu dizabilități. Sunt persoane de care angajatorii nu ar trebui să fugă, sunt persoane foarte stabile în locul lor de muncă și dornice de recunoștință socială. În ceea ce privește atitudinea angajatorului, cred că trebuie să creeze un mediu de normalitate în unitatea de lucru, pentru ca o astfel de persoană să poată desfășura cât mai ușor și eficient activitatea sa. Cel mai important lucru la o persoană cu handicap este ca handicapul fizic să nu se răsfrângă asupra sufletului și asupra minții, căci atunci el rămâne cu o seninătate și astfel poate să devină foarte productiv, fiind productiv și stabil, poate fi considerat angajatul ideal, din punctul nostru de vedere”, a declarat Horea Preja, reprezentantul Asociației Enable.

Comentarii Facebook


Știri recente