Sănătate pentru sate: 200 de oameni au beneficiat de asistență medicală în Lipănești

În comuna prahoveană Lipănești s-a desfășurat sâmbătă, 3 august 2019, o nouă ediție a campaniei „Sănătate pentru sate” în cadrul căreia au beneficiat de consultații gratuite aproximativ 200 de persoane.

Medici specialiști în diabet și nutriție, cardiologie, medicină internă, gastroenterologie, recuperare medicală și psihologie, voluntari la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, au asigurat asistența medicală.

Obiectivul campaniei derulate a fost acela de a depista și preveni bolile cu risc endemo-epidemic și bolile cronice.

Desfășurarea acestor acțiuni medicale în mediul rural este absolut necesară din cauza lipsei medicilor specialiști, dar și a posibilităților materiale reduse ale locuitorilor.

„Este destul de greu pentru acești oameni, aici, în localitate, pentru că nu sunt medici specialiști. Foarte mulți oameni lasă pe plan secund controlul medical și majoritatea ajung târziu la medic, atunci când șansele de însănătoșire scad”, a declarat Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului CMN.

O nouă acţiune în cadrul campaniei „Sănătate pentru sate” va avea loc sâmbătă, 10 august 2019, în localitatea Provița de Jos, din județul Prahova.

De-a lungul proiectelor derulate începând cu anul 2015, peste 8000 de oameni au beneficiat de asistență medicală primară oferite de voluntarii Paraclisului CMN.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente