Sănătate pentru sate: 100 beneficiari la ultima acțiune, noi medici în campanie

Potrivit comunicatului transmis, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului s-au aflat sâmbătă în localitatea prahoveană Cărbunești, unde au acordat asistență medicală gratuită unui număr de peste 100 persoane.

Odată cu ediția a 52-a, Campania „Sănătate pentru sate” a ajuns la peste 7.000 beneficiari, iar acțiunilor filantropice s-au alăturat tot mai mulți medici.

Pe lângă investigațiile EKG și de ecograf, localnicii din Cărbunești au primit asistență medicală de la specialiști avizați în cardiologie, medicină internă, diabet și nutriție, gastroenterologie, dermato-venerice, recuperare medicală, chirurgie plastică, psihologie și medicină de familie.

Din cei 17 voluntari prezenți sâmbătă la Cărbunești, 14 au reprezentat personal medical specializat. Trei dintre ei s-au alăturat pentru prima dată acestei campanii: Dr. Driga Maria-Magdalena, medic rezident, chirurgie plastică, Dr. Bughet Loredana-Camelia, medic rezident, medicină internă, Crista Luceta-Alexandra, asistent medical generalist.

Ce probleme au identificat medicii?

Medicii voluntari au identificat foarte multe persoane hipertensive, dar și cu probleme de obezitate, cu diabet, boli cronice, sau afecțiuni dermatologice.

Principala cauză a problemelor de sănătate este aceea că populația îmbătrânită nu beneficiază de un medic de familie care să fie permanent în sat, dar și de faptul că cel mai apropiat spital se află la aproximativ 50 km (Ploiești).

„La noi în comună, media de vârsta este peste 65 de ani”, a punctat preotul paroh. „Sunt oameni gospodari, muncitori, dar care pun pe primul loc, din nefericire, treburile gospodărești și mai puțin sănătatea”, a remarcat Pr. Constantin Manea.

Tot în cadrul activității de sâmbătă, voluntarilor li s-a solicitat ajutorul la domiciliu pentru opt persoane nedeplasabile, a precizat Dănuț Prună, coordonatorul echipei de voluntari.


Voluntarii Paraclisului CMN sunt alături de copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic Bucureşti


Această acţiune, precum şi toate celelalte campanii sociale desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sunt realizate sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto credit: voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente