Sâmbătă oamenii vor ieși în stradă pentru viața copiilor nenăscuți: MPV 2019 în 600 localități

A noua ediție a Marșului pentru viață va avea loc sâmbătă, 23 martie 2019, în peste 600 de localități din România și Republica Moldova sub genericul „Unic din prima secundă”.

Evenimentul are scopul de a promova dreptul la viață al copiilor nenăscuți și soluțiile de sprijin pentru femeile în criză de sarcină.

Marșul este evenimentul central din seria de manifestări desfășurate în „Luna pentru viață” (1-31 martie). În această perioadă au avut loc în toată țara: dezbateri, ateliere de lectură și de fotografie pentru copii, ateliere de confecționat pancarte, conferințe, proiecții de film și, în București, a cincea ediție a Crosului pentru viață.

MPV la București

În București, adunarea participanților la marș va începe la ora 11:00, în Parcul Unirii. În jurul orei 12:00, se va pleca pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului.

La sosirea în Parcul Tineretului (intrarea de la Cafeneaua Actorilor), invitații vor susține discursuri pro-viață, iar apoi va avea loc concertul Live for Life 2019.

Vor lua cuvântul:

  • Eliza-Maria Cloțea– președintele Asociației Studenți pentru viață, studentă în anul V la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.
  • Alexandra Nadane– președintele Asociației România pentru viață, fondator în 2013 al Asociației Studenți pentru viață.
  • Georgeta Bucur– președintele Asociației Down Plus București, mamă a unui copil cu Sindrom Down, ajută cu bucurie copiii cu Sindrom Down și familiile lor.
  • Monica Radu– femeia care muncește, naște și crește trei copii, fără să se plângă că este în scaun rulant.
  • Lavinia Stan– trainer, coach, mamă pentru prima dată în studenție, mamă a șase copii.
  • Liviu Mihăileanu– președintele Alianței România Fără Orfani. El și soția lui, Mirela Mihăileanu, au adoptat doi copii și s-au dedicat recuperării fizice si emoționale a copiilor instituționalizați.
  • Ozana Barabancea– artist, o femeie curajoasă care, în criza de sarcină, a spus „Da!” vieții fiicei ei.
  • Manuela Hărăbor– actriță, mamă a unui copil cu autism și o persoană care aduce bucurie oamenilor.
  • Dorin Popa– directorul medical al Clinicii Fiziohealth. Kinetoterapeut, din studenție sprijină copiii cu dizabilități și spune că aceștia i-au schimbat viața.
  • Cătălin Ivan– europarlamentar român neafiliat, gazdă a primei ediții a evenimentului „Babies go to the European Parliament”.

Concertul Live for Life se va desfășura de la ora 13:00 și va fi prezentat de actrița Ioana Picoș. Vor concerta: Robert Patai, Raluca Blejușcă și Dumitrița Sinița.

Vezi lista cu toate localitățile în care va avea loc Marșul pentru viață 2019.

Mai multe detalii poți afla și pe site-ul Știri pentru viață.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente