Sacrificiul medicilor exprimat prin artă: Expoziţia Blue Quarantine Story

La Spitalul Municipal de Urgență Moinești a fost vernisată marţi expoziţia Blue Quarantine Story. Picturile semnate de Luminița Pătrățeanu surprind sacrificiul cadrelor medicale în lupta cu noul coronavirus.

Moderatorul evenimentului a fost scriitorul Radu Bogdan Ghelu.

Au luat cuvântul prof. dr. univ. Cotîrleț Adrian, Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești, și Costel Mareș, protoiereul Protopopiatului Moinești.

„Sănătatea este un dar de la Dumnezeu pe care trebuie să-l prețuim fiecare dintre noi, însă întotdeauna ceea ce tămăduiește și vindecă este frumosul și iubirea. Omul frumos este omul care iubește, iar iubirea curată este iubirea care se jertfește”, a declarat părintele protopop.

Lucrările încântă ochiul și inima privitorului și prezintă chipuri de medici, asistenți medicali și ambulanțieri în luptă cu dușmanul nevăzut – noul coronavirus. Foto credit: Jurnal Fm

„Am văzut în această perioadă multe lucruri care ne-au emoționat, am asistat la o jertfă din partea unora dintre noi, la o răstignire pe altarul dragostei de aproapele. Despre această jertfă ne vorbesc aceste tablouri expuse, despre frumos, despre iubire, despre ceea ce înseamnă a fi OM înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor”.

„Felicităm pe doamna Luminița Pătrățeanu pentru această inițiativă și totodată mulțumim și suntem recunoscători celor de față, dumneavoastră cei ce cu timp și fără timp, zi și noapte vegheați asupra sănătății oamenilor, vă dedicați viața, slujirii aproapelui și în acest fel slujiți lui Dumnezeu.”

Expoziția a fost organizată sub patronajul Primăriei Municipiului Moinești, a Spitalului Municipal de Urgență Moinești și a Protopopiatului Moinești, în acord cu legile sanitare impuse de starea de alertă.

Toate lucrările expuse sunt donate Spitalului Municipal de Urgență Moinești și reprezintă „o mângâiere celor ce trec prin boală și neputință și celor ce se fac mâinile tămăduitoare întinse aici pe pământ de Dumnezeu”.

Sursă foto: Jurnal FM

Comentarii Facebook


Știri recente