Să știm mai multe, să fim mai buni în Arhiepiscopia Aradului

Săptămâna care a trecut, în toate școlile din cadrul Arhiepiscopiei Aradului, sub genericul „Să știm mai multe, să fim mai buni”, au avut loc o serie de activități, în urma cărora elevii să-și completeze cunoștințele pe care în mod obișnuit le dobândesc la clasă.

La Seminarul Teologic Ortodox Arad, aceste activități au debutat cu întâlnirea duhovnicească a elevilor seminariști cu Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, potrivit episcopiaaradului.ro. Chiriarhul le-a vorbit celor prezenți despre post și despre postire, despre folosul postului în urcușul spre Înviere, despre paza minții și a simțurilor și despre importanța pregătirii teologice în anii de seminar. De asemenea a vorbit seminariștilor despre importanța pelerinajului și al pelerinului în misiunea sa, făcând o incursiune istorică în istoria pelerinajului, accentul fiind pus pe perioada Constantiniană. A arătat că acest rol al pelerinajului s-a dezvoltat în contemporaneitate pe axa duhovnicească România – Țara Sfântă – Egipt, datorită preocupărilor Patriarhiei Române. Mărturiile ierarhului au fost completate prin relatarea trăirilor personale, de către un pelerin la aceste locuri, profesorul Pavel Sîrbu, de la Seminarul Teologic Ortodox Arad. Părintele Profesor Pompiliu Gavra, directorul școlii, a mulțumit Înalt Preasfinției Sale pentru povețele date și pentru părinteasca purtare de grijă arătată în mod constant.

„Săptămâna altfel” a continuat la seminar cu conferințele duhovnicești susținute, cu binecuvântarea ÎPS Timotei de către Pr. dr. Vasile Pop, consilier Cultural la Centrul eparhial și Preot Emil Roman, fost director al Seminarului.

Comentarii Facebook


Știri recente

La Moinești va fi organizat un concert de colinde

Protoieria Moinești va organiza săptămâna viitoare un concert de colinde intitulat „Isihia Nativității”, în parteneriat cu Primăria Moinești, la Centrul Cultural „Lira” din municipiu. Evenimentul de miercuri, 6 decembrie, va începe de la ora 18:00.…