Să o numim Măicuță! – Episcopul Macarie despre raportarea creștinilor la Maica Domnului

Episcopul Macarie al Europei de Nord a vorbit joi la hramul Mănăstirii Zosin despre raportarea creștinilor la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ca la o mamă iubitoare.

„Să o rugăm pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să ne aducă alinare și mângâiere în toată vremea, așa cum numai o maică își poate mângâia, alina, întări și ocroti copilașii”, a spus ierarhul potrivit Doxologia.

Preasfinția Sa a pus accent pe evlavia românilor față de Fecioara Maria pe care o numesc în rugăciuni „Măicuță”:

„Noi, românii, o cinstim pe Maica noastră cerească și o numim Măicuța Domnului, în rugăciuni și în cântările de pelerinaj, cum este și cântarea aceasta care se cântă astăzi, pretutindeni, în mănăstirile și în bisericile din țara noastră: «Nu lăsa, Măicuță, să pierim pe cale, căci noi suntem fii lacrimilor tale». Suntem fiii lacrimilor vărsate de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu la poalele Crucii”, a subliniat Episcopul Macarie.

„Să o rugăm cu stăruință și să o numim Măicuță, fiindcă rugăciunile Măicuței noastre cerești mult pot, spre îmblânzirea Stăpânului”, a îndemnat ierarhul.

„Să cerem și ajutor, alinare și mângâiere Preasfintei Născătoare de Dumnezeu neîncetat, cu timp și fără timp, căci ea este cea mai sfântă, cea mai nobilă, cea mai curată și smerită făptură omenească. Ea este cea care s-a învrednicit să Îl aducă în lume pe Făcătorul a toate, pe Însuși Fiul lui Dumnezeu”.

Episcopul Europei de Nord a slujit la Mănăstirea botoșăneană Zosin cu ocazia celebrării hramului istoric și aniversării a 240 de ani de la înființarea așezământului monahal.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

Comentarii Facebook


Știri recente

Strângere de fonduri pentru „Șura Culturală Gușterița”

„Șura Culturală Gușterița”, proiectul care presupune transformarea unei şuri din localitate într-un centru educațional pentru copiii defavorizați, se bucură de sprijin din partea comunităţii parohiale. Cele două parohii arondate Bisericii „Buna Vestire” din Gușterița organizează…