Să nu ne pierdem curajul, a îndemnat Mitropolitul Teofan de Bobotează

În predica de la Bobotează, Mitropolitul Teofan a reamintit că „anul trecut a fost un an greu”, iar anul în curs „nu se află sub auspicii foarte încurajatoare din punct de vedere omenesc”, însă, cu toate acestea, a îndemnat la nădejde în Dumnezeu.

„Se cuvine în același timp a nu ceda, a nu abandona lupta, a nu ne pierde curajul, și, Doamne ferește, a nu deznădăjdui. De ce vă îndemn la acestea? Pentru că, iubiți credincioși, mare este Dumnezeu, puternică întru ocrotire este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, puternice sunt rugăciunile sfinților!”, a spus ierarhul la finalul slujbei de Bobotează.

Având în vedere situația epidemiologică specială, Sfânta Liturghie de Bobotează a fost oficiată în cinci locații diferite din incinta Ansamblului mitropolitan Iași, pe altare diferite și de slujitori diferiți. Slujba din catedrală a fost săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan. Sfinţirea cea mare a apei a avut loc pe amplasamentul din faţa Catedralei.

Pentru sfințire au fost pregătite opt vase mari de câte 500 de litri de apă fiecare.

Înaltpreasfinţia Sa a explicat „de ce S-a arătat Dumnezeu lumii la Betleem, în Iordan, pe Tabor, pe Golgota.

Dumnezeu S-a coborât pe pământ și S-a arătat lumii pentru a lua greutatea suferinței noastre asupra Lui. Numai cel care n-a fost niciodată bolnav nu știe cât de bine e să ai un doctor care să te ajute, să ai prieteni care să te caute, creștini care să se roage pentru tine atunci când ești sub greutatea suferinței. Dumnezeu S-a arătat la Iordan tocmai pentru a lua asupra Sa greutatea suferinței întregii umanități, sau mai bine zis, a o duce împreună cu noi.

Ieșenii care au dorit să ia Agheasmă Mare au fost organizaţi pentru a respecta normele sanitare: o singură persoană pe lățimea rândului, la distanță de 1 m față de persoanele din spate și din față, purtând mască.

De-a lungul rândului au fost puse la dispoziție automate de soluție dezinfectantă.

Agheasma Mare a fost oferită credincioșilor de 40 voluntari care au purtat mască și mănuși.

La final, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei i-a stropit cu apă sfinţită pe credincioşii care așteptau de-a lungul rândului.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente