„Să nu alegem să ne pierdem rostul vieții noastre în intensitatea întunericului pe care ni-l oferă lumea de astăzi”, spune PS Ignatie

În Duminica a II-a din Postul Mare, PS Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Huși. Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenţi să nu aleagă să-şi piardă rostul vieții „în intensitatea întunericului pe care ni-l oferă lumea de astăzi”.

„Prin păcat, noi răspândim întunericul, noi multiplicăm întunericul, pentru că nu am descoperit încă Lumina cea adevărată și nu am ajuns la această conștiință că în noi este întunericul. Noi avem șansa extraordinară să devenim oameni de lumină, de noi depinde, prin post, rugăciune, gânduri bune, simțiri curate, Spovedanie, Împărtășanie. Să nu alegem să ne pierdem rostul vieții noastre în intensitatea întunericului pe care ni-l oferă lumea de astăzi”, a spus Preasfinţia Sa.


„Smerenia nu este o virtute, este un mod de viaţă” | PS Ignatie la Facultatea de Teologie din Bucureşti (VIDEO)


Potrivit Episcopului, care a evidenţiat învăţătura Sfântului Grigorie Palama, ne putem împărtăşi de lumina necreată a lui Dumnezeu încă din lumea aceasta.

„Sfântul Grigorie Palama a afirmat cu toată ființa sa că noi oamenii ne putem bucura de împărtășirea luminii necreate încă din lumea aceasta. Această lumină este Dumnezeu și când o primim în viața noastră, Îl primim pe Dumnezeu. Hristos este Lumina și ea vine dintru El, ea a fost atât de copleșitoare încât Apostolii, pe muntele Taborului, nu au putut să o suporte”, a subliniat Părintele Episcop.

PS Ignatie a explicat şi ce înseamnă să primești lumina lui Dumnezeu: „Când un om este trist, răvășit, într-o mare tulburare, în însuși chipul lui vedem tristețea, întunecimea, pentru că tristețea din suflet se răsfrânge în fizionomia feței lui. Dar când un om este bucuros, când are lumina în sufletul lui, vezi că chipul lui, privirea lui, zâmbetul lui, te trimite la lumină”.

Foto Credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…