Să ne oprim pentru o clipă din iureșul care ne definește viața – Mitropolitul Teofan despre perioada de Crăciun

Mitropolitul Teofan despre Crăciun

Mitropolitul Teofan a vorbit la finalul Concertului „Colinde la Centenar” din Palas Mall, Iași, despre modul în care ar trebui să petrecem perioada de Crăciun:

Așa cum persoanele aflate la cumpărături în mall s-au oprit pentru o clipă la vederea acestor frumoși copii colindători – s-au oprit și au mers mai departe – așa trebuie să fie și perioada de Crăciun”.

„După un an în care am alergat, alergat, alergat, ne oprim pentru o clipă, admirăm ceva frumos, facem o rugăciune, iar la anul mergem mai departe, până când iarăși vom avea clipe precum aceasta, pentru a ne opri din iureșul care ne definește viața”.

IPS Teofan împarte daruri colindătorilor. ©Doxologia

„Colinde la Centenar”

„Colinde la Centenar” a fost titlul Concertului tradițional de colinde al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei care a avut loc vineri, 14 decembrie 2018.

Corurile ce au urcat pe scena din Palas Mall în Anul Centenar au fost din ţinuturile Moldovei de Nord, din Bucovina, din partea de est a Moldovei şi din Moldova de peste Prut:

  • Corul „Vocile primăverii” din Chișinău;
  • Corul „Învierea” al ASCOR Iași;
  • Corul „Arhanghelii” al ATOR Iași;
  • Ceata de Mediciniști;
  • Grupul coral „Mugurașii” al Parohiei Vlădeni, Botoșani;
  • Ansamblul „Plai de dor”, Vânători, Neamț;
  • Ansamblul folcloric „Fiii Putnei” al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului”, Putna, Suceava.

În contextul „Colindelor la Centenar”, Părintele Mitropolit a făcut referire la unirea Moldovei „sfâșiate”.

IPS Teofan la „Colinde la Centenar”. ©Doxologia

„Au trecut prin fața noastră copii din Bucovina – putnenii lui Ștefan cel Mare – copii din Basarabia și mulți de aici, din dreapta Prutului, amintind faptul că Moldova, din păcate, încă este sfâșiată, este împărțită în mai multe bucăți și că este nevoie de înțelepciune la mai-marii noștri și de multă rugăciune din partea noastră ca să nu treacă prea mult timp până când Moldova va fi din nou întregită și de data aceasta în interiorul României”, a spus ierarhul.

„Colinde la Centenar” în Palas Mall. ©Doxologia

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a participat recent și la concertele de colinde din Botoșani și Piatra Neamț. Mai multe detalii și fotografii de la spectacole puteți afla pe Doxologia.

Vezi și Concertul tradițional de colinde „Răsăritul cel de Sus” la Palatul Patriarhiei

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente