Să ne adresăm Sfântului Nicolae, în rugăciune, cu multă încredere – Arhiepiscopul Ciprian

Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului și Vrancei a oficiat joi Sfânta Liturghie la hramul bisericii „Sfântul Nicolae” – Stroe din Focșani, unde i-a îndemnat pe cei prezenți să se adreseze Sfântul Nicolae în rugăciune „cu multă dragoste și încredere, pentru că este un sfânt blând, înțelegător și rugător în fața Tronului ceresc”.

De asemenea, a mai spus să urmăm cu toţii „exemplul de bunătate, milostenie, ascultare și mărturisire cu curaj a credinței creștine pe care ni-l dă Sfântul Ierarh Nicolae”.

Lăcașul de închinare a fost neîncăpător pentru numărul mare de credincioși veniți să participe la Sfânta Liturghie. După slujbă, a fost oficiată și slujba Parastasului pentru ctitorii și slujitorii sfântului lăcaș, trecuți la Domnul.

Biserica „Sfântul Nicolae” – Stroe este monument istoric, datând din anul 1839. Ca urmare a lucrărilor de consolidare și restaurare efectuate în perioada 1997-2005, lăcașul de rugăciune a fost resfințit în data de 6 februarie 2005.

Cu o zi mai înainte, Arhiepiscopul Ciprian a vizitat comunitatea parohială „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Buzău.

În ajunul sărbătorii ocrotitorului lăcașului de cult, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba Vecerniei, unită cu Litia, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 7 din oraș a susținut un program de colinde, primind daruri din partea parohiei.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente