Să împărțim și cu ceilalţi din ceea ce am primit de la Dumnezeu – Arhiepiscopul Ciprian

Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului şi Vrancei a oficiat duminică Sfânta Liturghie în biserica parohială „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea buzoiană C.A. Rosetti.

În omilia rostită, ierarhul a făcut precizarea că Sfânta Scriptură nu condamnă bogăția ca atare, ci starea de atașament a omului față de bunurile materiale.

„În istoria Bisericii în special și a umanității în general, au existat foarte mulți bogați care au știut să administreze bogăția cu înțelepciune, folosind-o și pentru ei și familiile lor, dar mai ales pentru ajutorarea celor din jur, a semenilor lipsiți de anumite bunuri. Sfinții Părinți spun că întotdeauna prisosul celui bogat constituie lipsa celui sărac”.

„Prin urmare, se cuvine ca, din ceea ce am primit de la Dumnezeu, să împărțim și cu cei lipsiți, mai ales cu aceia care, din motive binecuvântate, nu pot să obțină mijloacele de trai necesare”, a spus Preasfinţia Sa.

Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din satul C.A. Rosetti a fost ridicată între anii 1912-1925. În urma avariilor suferite din cauza cutremurelor, sfântul lăcaș a trecut, de-al lungul timpului, prin mai multe lucrări de consolidare și restaurare.

Prin eforturile actualului paroh și ale enoriașilor, în perioada 2006-2011, lăcașul de cult a fost împodobit cu pictură în tehnica frescă.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente