Să-i oferim lui Hristos un spaţiu în inima noastră: Episcopul Antonie de Bălţi

Preasfinţitul Părinte Antonie a vorbit în omilia duminicală despre pregătirea pentru sărbătoarea Naşterii Domnului.

În Mitropolia Basarabiei creştinii ortodocşi sărbătoresc Crăciunul în data de 7 ianuarie, potrivit calendarului  iulian nerevizuit, duminica trecută fiind cea dinaintea marelui praznic.

Ierarhul a explicat celor prezenţi în biserica din Voloviţa că noi, oamenii, „suntem chemaţi să venim cu haina sufletului primenită către întâlnirea cu Pruncul Iisus”.

„Care este trăirea noastră de Praznicul Naşterii Domnului? Întâlnirea tainică în sufletul nostru cu Mântuitorul. Oferirea unui spaţiu în inima noastră”, a spus Preasfinţia Sa.

Părintele Episcop a precizat că „Părinţii Bisericii au rânduit o perioadă de post”, înainte de sărbătoarea Crăciunului, „când suntem chemaţi să intensificăm rugăciunea, să renunţam la anumite alimente, să înmulţim faptele bune, pentru a aduce bucurii celor trişti, să ne mărturisim, să ne împărtăşim cu Sfintele Taine, să ne străduim să fim mai buni şi să facem daruri celor dragi”.

„Făcând toate acestea haina sufletului nostru se luminează. Şi în această stare de lumină suntem chemaţi să-L primim pe Pruncul Iisus”, a spus episcopul.

PS Antonie i-a îndemnat pe cei prezenţi să fie atenţi cu sănătatea lor şi a celor din jur în contextul pandemiei de Covid-19.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Comentarii Facebook


Știri recente