Să aducem mai multă unitate în societate – Patriarhul Daniel de ziua onomastică

La finalul momentului festiv de la Palatul Patriarhiei, organizat marţi de sărbătoarea Sfântului Proroc Daniel, Preafericitul Părinte Patriarh a mulţumit tuturor celor care i-au transmis mesaje de felicitare cu prilejul onomasticii şi a evidenţiat necesitatea cooperării pentru o mai mare comuniune în societate.

„Avem o bucurie deosebită să exprimăm recunoştinţa noastră, să mulţumim celor care ne-au ajutat în toată lucrarea noastră de până acum şi avem speranţa că vom continua buna cooperare cu instituţiile statului şi mai ales în domeniul educaţiei, pentru că e mare nevoie de cooperare, iar pe baza coresponsabilităţii să creăm mai multă comuniune, mai multă unitate, mai mult respect reciproc şi mai multă dorinţă de vindecare a demnităţii poporului român, atât în interiorul ţării, cât şi în relaţiile noastre internaţionale”.

Momentul festiv organizat în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei a avut loc după Liturghia şi Te Deum-ul oficiate în Catedrala Patriarhală.

La eveniment au fost prezenți ierarhi români, membri ai Administraţiei Patriarhale şi ai Administrației eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, reprezentanţi ai autorităţilor publice, clerici şi numeroşi credincioşi.

Au transmis mesaje: Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Cristina Anisie, Secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi, Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, şi delegatul Mitropolitului Naum de Ruse – Patriarhia Bulgariei, Părintele Ioan Ivanov.

Sesiunea festivă a fost moderată de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal.

Vezi Galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Proiectul Biserica Online continuă

Am început Biserica Online anul trecut în septembrie cu mai multe recomandări privind comportamentul unei parohii pe Facebook, apoi în noiembrie am trecut la Instagram. Următorul material va cuprinde mai multe recomandări despre Instastory şi…