Să aducem mai multă unitate în societate – Patriarhul Daniel de ziua onomastică

La finalul momentului festiv de la Palatul Patriarhiei, organizat marţi de sărbătoarea Sfântului Proroc Daniel, Preafericitul Părinte Patriarh a mulţumit tuturor celor care i-au transmis mesaje de felicitare cu prilejul onomasticii şi a evidenţiat necesitatea cooperării pentru o mai mare comuniune în societate.

„Avem o bucurie deosebită să exprimăm recunoştinţa noastră, să mulţumim celor care ne-au ajutat în toată lucrarea noastră de până acum şi avem speranţa că vom continua buna cooperare cu instituţiile statului şi mai ales în domeniul educaţiei, pentru că e mare nevoie de cooperare, iar pe baza coresponsabilităţii să creăm mai multă comuniune, mai multă unitate, mai mult respect reciproc şi mai multă dorinţă de vindecare a demnităţii poporului român, atât în interiorul ţării, cât şi în relaţiile noastre internaţionale”.

Momentul festiv organizat în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei a avut loc după Liturghia şi Te Deum-ul oficiate în Catedrala Patriarhală.

La eveniment au fost prezenți ierarhi români, membri ai Administraţiei Patriarhale şi ai Administrației eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, reprezentanţi ai autorităţilor publice, clerici şi numeroşi credincioşi.

Au transmis mesaje: Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Cristina Anisie, Secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi, Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, şi delegatul Mitropolitului Naum de Ruse – Patriarhia Bulgariei, Părintele Ioan Ivanov.

Sesiunea festivă a fost moderată de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal.

Vezi Galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente