Onomastica Patriarhului Daniel | Mircea Dumitru a transmis mesajul din partea UB

Rectorul Mircea Dumitru a transmis marţi, în cadrul evenimentului festiv de la Patriarhie, mesajul de felicitare din partea Universităţii din Bucureşti. El a fost însoţit de rectorul ales Marian Preda.

Pe lângă mesajul oficial, Mircea Dumitru a rememorat câteva momente în care a interacţionat cu Patriarhul Daniel şi a declarat că acele întâlniri au fost constitutive şi edificatoare pentru formarea sa.

Aţi fost întodeauna pentru noi o personalitate care ne-a inspirat, care ne-a motivat, care ne-a făcut să înţelegem că numai lucrând pentru ceilalţi în iubire putem să împlinim ceea ce este bine şi frumos, a precizat Mircea Dumitru.

El a făcut referire şi la cuvintele pe care Patriarhul Daniel le citează mereu din înţelepciunea patristică.

„V-am auzit de mai multe ori spunând această vorbă adâncă a Sfântului Isaac Sirul: Taci tu ca să vorbească lucrările tale, faptele tale. Aceasta este o pildă care arată că numai cei care sunt destinaţi pentru măreţie pot să trăiască atât de natural, de firesc şi de simplu şi să vorbească cu lumea în vorbele lumii şi să –i facă pe toţi să înţeleagă chestiunile cele mai profunde alte teologiei creştine”.


Mesajul oficial transmis de Mircea Dumitru:

Cu ocazia frumoasei onomastici, Universitatea din Bucureşti vă urează mulţi ani fericiţi şi vitalitate întru păstorirea înţeleaptă şi benefică a Bisericii Ortodoxe Române.

Vă asigurăm şi cu acest prilej de profunda admiraţie şi de adâncul nostru respect pentru opera de reconstrucţie spirituală pe care v-aţi asumat-o.

Vă rugăm să primiţi recunoştinţa şi mulţumirile noastre pentru relaţia afectuoasă şi de bun augur pe care aţi cultivat-o de-a lungul anilor cu Universitatea din Bucureşti.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Dumitru

Comentarii Facebook


Știri recente