Rugăciuni şi ajutor pentru românii afectaţi de cutremurul din Italia

Episcopul Ortodox Român al Italiei, Preasfinţitul Părinte Siluan, i-a vizitat duminică, 28 august 2016, pe românii internaţi în spitalul din Rieti în urma cutremurului care a lovit Italia miercuri, 24 august, informează site-ul oficial al Eparhiei. De asemenea, Ierarhul a oficiat Slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în urma acestei tragedii şi s-a rugat pentru victimele şi familiile îndurerate.

phoca_thumb_l_IMG-20160828-WA010

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a oficiat duminică, 28 august 2016, Sfânta Liturghie la Parohia Sfântul Ierarh Iosif cel nou de la Partoș, din Rieti – provincie care a fost afectată cel mai mult de pe urma cutremurului din noaptea de 24 August. În timpul slujbei au fost pomeniți toți cei adormiți, dar și cei vii care au avut de suferit de pe urma tragicului eveniment.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a avut loc Slujba Parastasului pentru toți cei care au trecut la Domnul în urma devastatorului cutremur, iar în cuvântul final Preasfinția Sa i-a încurajat pe toți cei care au avut de suferit și pe toți voluntarii care au contribuit la ajutorarea sinistraților, aducând mângâiere și consolare celor prezenți.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Siluan împreună cu Ambasadorul României în Italia, dl. George Bologan, și cu doamna Ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, au vizitat spitalul din Rieti unde mai mulți conaționali au fost mângâiați prin rugăciune, prin cuvânt și prin câteva daruri din partea Episcopiei.

phoca_thumb_l_IMG_0896După amiază, toți au vizitat localitatea Amatrice și campusul special amenajat pentru sinistrați, unde se află mai multe familii de români. Preasfinția Sa a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în salvarea celor aflați sub dărâmături.

 

 

Sprijin pentru victimele cutremurului din Italia. Eparhia Ortodoxă Română alături de cei aflaţi în nevoie – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente