Sprijin pentru victimele cutremurului din Italia. Eparhia Ortodoxă Română alături de cei aflaţi în nevoie

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei este alături de cei afectaţi de cutremurul din Peninsulă soldat cu sute de victime. Încă de ieri, 26 august 2016, în cadrul eparhiei ortodoxe române a fost organizată o colectă constând în bani, alimente și produse menajere pentru sprijini repatrierea celor trecuţi la Domnul și pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate.

În prezent, printre victime se numără şi 8 români (6 tinere, un bărbat şi un copil de 11 ani), însă numărul acestora riscă să mai crească având în vedere faptul că multe persoane sunt încă date dispărute.

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, va fi prezent la Rieti, în zona sinistrată pentru a sprijini pe cei afectaţi de acest cutremur. Preasfinţia Sa va oficia Duminică, 28 august, Sfânta Liturghie la Rieti, iar marți va participa la ceremonia „Funeralii Naționale”, în prezența oficialilor italieni şi români.

În aceste momente în care unii dintre semenii noștri și-au pierdut viața sau încă sunt sub dărâmături, unii i-au pierdut pe cei apropiați, iar alții și-au văzut năruită munca de o viață sub dărâmături, clerul și credincioșii Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei se roagă pentru sufletele celor care au decedat de pe urma cutremurului și pentru mângâierea celor rămași întristați în urma lor, precum și pentru toți cei care suferă de pe urma pierderilor materiale, lipsiți fiind de un acoperiș și de toate cele de primă necesitate, a precizat Preasfinţia Sa într-un mesaj de condoleanţe adresat familiilor victimelor acestui cataclism, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

În semn de adâncă compasiune cu cei afectaţi de cutremurul din regiunea Perugia (centrul Italiei), Patriarhul României a îndemnat, prin intermediul Biroului de Presă al Patriarhiei Române, clerul şi credincioşii din Peninsulă să fie alături de cei care trec prin momente grele în urma acestui cataclism major care a lovit Italia:

În semn de solidaritate fraternă, îi îndemnăm pe românii din Italia şi, în mod special, pe cei din zona afectată de acest cutremur (oraşul Amatrice) să fie alături de familiile aflate acum în suferinţă, aducându-le prin cuvânt şi faptă alinare sufletească şi ajutor material după putinţă.

Patriarhia Română solidară cu poporul italian afectat de cutremurul din dimineaţa zilei de 24 august 2016 – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Clericii ortodocşi români din zonă acordă asistenţă spirituală şi ajutor persoanelor aflate în dificultate:

Există un preot care stă tot timpul acolo, pe teren, părintele Bogdan Gheorghică, de la Parohia Fermo, iar un al doilea preot este la spitalul din Rieti, unde sunt transferaţi toţi cei răniţi, anume părintele Constantin Holban, de la Parohia Rieti. Ei au stabilit ca unul să fie tot timpul la spital, iar altul pe teren, lângă centrul de comandă, pentru ca, în momentul în care sunt găsite alte persoane, să reuşească să le identifice. De asemenea, sunt voluntari şi la spital, şi la morgă pentru a identifica persoanele aduse. În momentul de faţă, ne pregătim pentru o altă campanie de donare de sânge, iar coordonatorul campaniei este părintele Ilie Ursachi, de la Departamentul pentru spitale din cadrul Sectorului social-filantropic al episcopiei noastre, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. Ioan Lupăşteanu, consilier eparhial în cadrul Departamentului mass-media şi de informare al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

***

Centrul Italiei a fost lovit miercuri, 25 august 2016, de un cutremur devastator. Localităţile Amatrice şi Arquata del Tronto au fost cele mai afectate de acest cataclism soldat cu sute de morţi şi răniţi.

 

Comentarii Facebook


Știri recente