Rugăciuni pentru părintele protopop Teodor Moroşan

În Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Gura Sadovei, judeţul Suceava, a fost oficiată ieri, 15 martie 2015, slujba Parastasului pentru părintele Teodor Moroşan, protopop emerit al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, potrivit mmb.ro.

Pentru odihna celui ce mai bine de trei decenii a slujit cu vrednicie în biserica din Parohia Sadova I s-au rugat numeroşi slujitori ai sfintelor altare, autorităţile locale şi câteva sute de credincioşi. Rânduiala „Prohodului“, aşa cum este numită pomenirea la 40 de zile în zona Bucovinei, a rememorat momentul când, cu multă durere, dar şi nădejde în Înviere, părintele Teodor a fost condus pe ultimul drum. Părintele Teodor Giosan de la Parohia Capu Satului din Câmpulung Moldovenesc a adresat un cuvânt în care a amintit enoriaşilor din Sadova că preotul Moroşan, al cărui mormânt se află sub streaşina Bisericii „Sfântul Gheorghe“, şi-a iubit foarte mult turma rânduită de Dumnezeu spre păstorire. „Părintele Teodor v-a iubit extraordinar de mult. Ori de câte ori trec pe lângă casa parohială din Gura Sadovei, parcă îl văd aşteptându-i pe cei dragi. Una din marile bucurii ale părintelui era atunci când cineva îşi aducea aminte de preacucernicia sa. Cea mai mare parte a vieţii a unui preot este trăită împreună cu enoriaşii parohiei. Părintele Teodor a iubit foarte mult această biserică, astfel că aveţi datoria să vă rugaţi pentru odihna preacucerniei sale“, a îndemnat părintele Teodor Giosan. Prin grija familiei, a autorităţilor locale, a comunităţii sadovene, dar mai ales prin implicarea tânărului Teotim Andreca, nepotul părintelui Teodor Moroşan, în aşezământul social al Parohiei Sadova 1 a fost organizată o agapă frăţească.

În perioada următoare, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc şi alţi buni creştini vor ridica o cruce-monument la mormântul preotului Teodor, mutat la Domnul în cea de-a 10-a zi a lunii februarie 2015.

Comentarii Facebook


Știri recente