Rugăciuni închinate Maicii Domnului la Mănăstirea Mavromol din Galați

În ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, după care a mers la istorica Mănăstire Mavromol din municipiul Galați, care deține de secole un odor de mare preț, icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Mavromolitisa de la Constantinopol.

După cum a precizat Părintele Gabriel Molocea, vechea Mănăstire Mavromol, cunoscută și ca prima școală domnească româno-elenă din municipiu, a fost neîncăpătoare pentru mulțimea credincioșilor din oraș și a pelerinilor sosiți în număr mare la ziua hramului pentru a se închina la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni.

Aici, Chiriarhul Dunării de Jos a săvârșit slujba Acatistului și rugăciunile de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului dreptcredincios de la Dunăre.

La final, cei prezenți au participat la tradiționala procesiune cu icoana Maicii Domnului în jurul bisericii, după care au trecut și pe sub Sfântul Epitaf, cântând imne închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente