Rugă sfântă în Ținutul Pădurenilor

Între pământ și cer, Dumnezeu a făurit un ținut binecuvântat, în care văzduhul este mai curat și rugăciunile mai fierbinți. Și pentru că acest ținut trebuia să poarte un nume, i-a spus, simplu, Ținutul Pădurenilor.

În acest ținut, în Duminica Înfricoșatei Judecăți, obștea sătească din filia Poiana Răchițelii (com. Cerbăl) a parohiei Runcu Mare (com. Lelese) a luat parte, cu mic cu mare, la Sfânta Liturghie, urmată de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, oficiată de un sobor compus din patru preoți și un diacon, după cum ne-a precizat Pr. Bogdan Nițu.

Biserica parohială, cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” (construită în anul 1868, în timpul păstoririi preotului Lazăr Stan din Socet, bunicul binecunoscutului canonist Liviu Stan), s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși, mulți dintre ei îmbrăcați în straie de sărbătoare pădurenești.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, P. C. Părinte Bogdan Nițu a subliniat importanța faptelor bune în dobândirea mântuirii, încununare a credinței strămoșești și dovadă a primirii harului dumnezeiesc sfințitor. La final, P. C. Părinte Consilier cultural Florin Dobrei le-a vorbit celor prezenți despre importanța pregătirii sufletești în perioada Postului Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente