Rotari, județul Prahova: Copiii românilor care muncesc în străinătate au pictat Icoana Anului Omagial 2021

Copiii enoriașilor din Parohia Rotari, județul Prahova, au pictat o copie după Icoana Anului omagial al pastorației românilor din afara României. Mulți dintre acești copii au părinții și frații plecați la muncă peste granițe.

Părintele Gelu Gabriel Anghelineș, Parohul din Rotari, a sfințit duminică icoana pictată de copii cu chipurile Sfinților Cuvioși Ioan Casian, Ioan Iacob de la Neamț și Dionisie cel Smerit, ocrotitori ai românilor din afara granițelor.

„Această icoană a fost realizată în mai multe întâlniri ale atelierelor de pictură de către copiii și tinerii din comunitatea noastră, ai căror părinți sau frați și surori mai mari sunt plecați în străinătate la lucru, fiind departe de familiile lor din țară”, a spus părintele paroh.

„Îi pomenim la fiecare Sfântă Liturghie, împreună cu membrii din familiile lor de acasă, ne rugăm în biserica parohială pentru sănătatea, ajutorul, sporul și revenirea lor acasă, păstrăm relația de frățească prietenie prin mijloacele online, încercând să aducem mângâiere și nădejde în familiile lor”, a adăugat Părintele Gelu Gabriel Anghelineș.

Anul 2021 a fost declarat în Biserica Ortodoxă Română Anul omagial al pastorației românilor din afara României. În prima zi a anului, la Catedrala Patriarhală din București a fost așezată la închinare Icoana Anului Omagial 2021, care îi prezintă pe sfinții ocrotitori ai diasporei românești.

Aceștia sunt sfinți originari de pe teritoriul României de astăzi și care au avut o influență importantă în pământ străin, unde și-au găsit și odihna veșnică.

Vezi și:

Foto credit: Parohia Rotari

Comentarii Facebook


Știri recente