Românii din străinătate, uniți de Biserică

Au plecat să aibă un trai mai bun! Aceasta este principală motivație a românilor plecați departe de casă. Însă, chiar și în cele mai îndepărtate țări, ei au un loc unde se simt ca acasă: Biserica! Aici se întâlnesc, se roagă în limba maternă, aici își botează copiii. Pentru ei, fiecare participare la Sfânta Liturghie se transformă într-o adevărată sărbătoare.

La fel s-a întâmplat și duminica aceasta la Parohia Ortodoxă Românească „Sfânta Parascheva și Sfânta Genoveva” din Paris. Românii au participat în număr mare la Sfânta Liturghie, oficiată în cripta Bisericii „Sait Sulpice”, de Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif. Alături de ei a fost și o echipă a televiziunii TRINITAS TV.

În prezent, în Paris sunt 11 parohii ortodoxe românești. Pentru că numărul românilor stabiliți în capitala Franței este unul mare, înființarea de noi parohii se dovedește o necesitate.

De asemenea, este în continuare nevoie de preoți misionari pentru diaspora, o slujire care, pe cât este de necesară, pe atât este de dificilă!

Rolul Bisericii în diaspora a fost și rămâne unul esențial, deoarece Biserica este singura instituție care îi unește cu adevărat pe români, care luptă pentru păstrarea credinței, tradiției și identității românești.

Comentarii Facebook


Știri recente