Românii din Belgia ajută vârstnicii din Oltenia cu lemne de foc

Asociația Vasiliada a organizat de curând o acțiune umanitară, în parteneriat cu Comunitatea Ortodoxă Română din Flandra Orientală şi Occidentală (C.O.R.F.O.O.) și Parohia Ortodoxă „Sf. Apostol Andrei și Sf. Materne” din localitatea Aalst, Belgia, pentru persoanele vârstnice și neajutorate. În cadrul demersului caritabil au primit sprijin cu lemne pentru încălzirea locuințelor 27 de persoane vârstnice.

Acțiunea se încadrează într-un proiect mai amplu pe care Asociația Vasiliada l-a derulat împreună cu partenerii săi în ultimii ani în încercarea de a veni în sprijinul bătrânilor dezavantajați social.

Cu acest prilej, persoanele vârstnice sunt vizitate de voluntari ai Asociației Vasiliada și sprijiniți cu alimente de bază, produse de igienă și medicamente.

„Parteneriatul, pe care Asociația Vasiliada l-a dezvoltat cu Parohia Ortodoxă «Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Materne» este expresia purtării de grijă a Bisericii Ortodoxe fată de confrații aflați în suferință, este încredințarea faptului că dragostea față de semenii vulnerabili ne ține împreună, chiar dacă trăim în țări diferite. Mulțumim tuturor românilor din diaspora care contribuie pentru sprijinirea bătrânilor singuri din satele Olteniei”, a precizat Părintele Adrian Stănulică, Președintele Asociației Vasiliada.

„Mulțumim pentru lemne, ne sunt de mare ajutor, mai ales că ne descurcăm tot mai greu sa cumpărăm ce ne trebuie pentru sănătate și pentru traiul de zi cu zi. E bine că s-au gândit la noi, ne este mai ușor când știm că voluntarii ne ajută tot timpul când avem nevoie”, a spus unul dintre vârstnicii beneficiari.

Acțiunea caritabilă desfășurată de voluntari se află în contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.


Asociaţia Vasiliada este una dintre cele mai reprezentative organizații nonguvernamentale cu caracter social din sud-vestul României, înfiinţată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, asigurând servicii sociale pentru numeroase categorii de persoane aflate în dificultate.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

 

Comentarii Facebook


Știri recente