România a deschis un centru de informare pentru aromânii din Albania

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a inaugurat la începutul lunii iulie un Centru de Informare al României (CIR) la Korça pentru comunitatea de aromâni din Republica Albania.

La eveniment au fost prezenţi ministrul Natalia-Elena Intotero, secretarul de stat Victor Alexeev, E.S. Mircea Perpelea, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Albania şi alte oficialităţi.

Cu prilejul inaugurării, ministrul Intotero a subliniat în discursul său importanța legăturii istorice între aromânii din Balcani și poporul român prin contribuțiile numeroase la dezvoltarea culturii și societății românești.

CIR Korça se află în proximitatea Bulevardului Republicii și va oferi cadrul necesar realizării unor proiecte educaționale axate în principal pe dezvoltarea limbii române și dialectului aromân.


Citeşte şi: Academia Română reafirmă: Româna este o limbă unitară, cu patru dialecte


Centrul își propune să fie un spațiu deschis în egală măsură profesorilor, cercetătorilor și studenților, precum și asociațiilor comunității aromâne, care doresc să deruleze proiecte dedicate păstrării identității și să își aprofundeze cunoștiințele despre România, despre limba, cultura și civilizația românească.

Foto credit: MRP/Facebook

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente