Roman: hirotonie în diacon și preoți hirotesiți duhovnici de ierarhul lor

La Catedrala Arhiepiscopală din Roman a fost oficiată în dimineața zilei de 23 februarie 2017 Sfânta Liturghie de IPS Ioachim. În timpul slujbei arhiereul l-a hirotonit în diacon pe tânărul teolog Răzvan Țuglea. De asemenea, 11 preoți hirotoniți la începutul anului au fost hirotesiți în duhovnic.

Cu această ocazie, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului le-a oferit și câteva îndemnuri pentru o pastorație reușită, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Veți fi cei care veți lega și veți dezlega păcatele oamenilor și veți acorda epitimie care trebuie înțeleasă ca pedagogie spirituală. Credincioșii își încredințează vouă viața, modul lor de a fi și păcatele lor. Voi trebuie să fiți cei care să Îl rugați pe milostivul Dumnezeu ca să le dăruiască iertare de păcate și să îi repună în calitatea de cărămizi vii, conștiente, așezate pe temelia Bisericii, a subliniat ierarhul.

La final, păstorul duhovnicesc le-a oferit proaspeților duhovnici câte un molitfelnic, un liturghier și o cruce de binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente