Roma | Prima duminică după redeschiderea bisericilor în Italia

Arhiereul Vicar Atanasie de Bogdania a slujit la Centrul Eparhial din Roma în Duminica Vindecării orbului din naștere. A fost prima duminică în care credincioșii din Italia au putut participa la slujbe, după două luni de carantină.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în aer liber. S-au rostit ectenii și rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu în timpul pandemiei și pentru redeschiderea bisericilor.

În omilia sa, Preasfințitul Părinte Atanasie a vorbit despre orbirea sufletească, care ne împiedică să vedem suferința aproapelui și despre vederea duhovnicească. Cea din urmă este un dar primit de la Domnul, care rezidește chipul lui Hristos în om, a spus ierarhul.

„Orbul din evanghelie devine mărturisitor al Lui Hristos, un adevărat apostol, luminător printre cei căzuți și dascăl printre cei orbiți de păcat”, a subliniat acesta. „Să primim lumina lui Hristos, ce luminează în lume și ne călăuzește spre a afla rostul cel mântuitor al viețuirii noastre în ea.”

Preasfințitul Părinte Atanasie le-a transmis credincioșilor binecuvântarea Părintelui Episcop Siluan și i-a felicitat pe cei implicați în această perioadă în proiectele filantropice coordonate de voluntarii paraclisului Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului de la Centrul Eparhial din Roma.

Episcopia Ortodoxă Română a semnat, la jumătatea lunii mai, un protocol cu statul italian privind redeschiderea lăcașurilor de cult ortodoxe din peninsulă și posibilitatea de slujire cu participarea credincioșilor.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente