Episcopia a semnat un protocol cu statul italian privind redeschiderea bisericilor din peninsulă

Episcopia Ortodoxă Română a semnat săptămâna trecută un protocol cu statul italian privind redeschiderea lăcașurilor de cult ortodoxe din peninsulă şi posibilitatea de slujire cu participarea credincioșilor.

Din partea eparhiei, documentul a fost semnat de Preasfinţitul Părinte Siluan. Guvernul italian a fost reprezentat de Giuseppe Conte, Președintele Consiliului de Miniștri, şi de Luciana Lamorgese, Ministrul de Interne.

Întâlnirea s-a desfăşurat în data de 15 mai la sediul guvernului.

„Protocolul are ca obiectiv respectarea libertății de cult, în contextul acordurilor bilaterale, privind respectarea libertății religioase, în conformitate cu normele sanitare de prevenire a contagierii cu Covid – 19”.

Protocolul a intrat în vigoare începând cu data de 18 mai, fiind permise începând cu acea dată, „orice serviciu liturgic și orice întâlnire de natură religioasă, cu condiția respectării tuturor prevederilor sanitare de prevenire și limitare a răspândirii epidemiei”.

Textul integral al protocolului poate fi consultat pe site-ul Guvernului Italian.

 

„Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această nouă etapă ce se deschide în viața credincioșilor, monahilor și credincioșilor din Eparhia noastră și mulțumim tuturor celor care s-au implicat, direct sau indirect, în a aduce la bun sfârșit acest protocol”, se menţionează pe site-ul episcopiei.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a fost recunoscută oficial de statul italian în anul 2011.

Foto credit: Arhivă Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente