Rolul familiei în societatea europeană – una dintre temele care se discută la întâlnirea CROCEU din Sofia

Locul și rolul familiei în societatea europeană este una dintre temele care se discută la Sofia în cadrul întrunirii Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU).

Tema generală a întrunirii este „Factorii de consolidare a coeziunii în societatea europeană” (The factors of enhancing cohesion in the European Society).

Întâlnirea CROCEU, reunită la invitația Patriarhului Neofit al Bulgariei, are loc în perioada 4-7 octombrie 2018 și este găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene la Sofia.

Din partea Reprezentanței Patriarhiei Române participă Pr. Sorin Șelaru și Pr. George Vâlcu.

Potrivit Pr. Sorin Șelaru, în cadrul temei generale a întâlnirii vor fi abordate și aspecte legate de: importanța educației tinerilor, provocările morale și sociale cu care se confruntă astăzi cetățenii europeni etc.

În program sunt prevăzute și chestiuni privitoare la organizarea internă a Comitetului.

Comemorarea Mitropolitului Metodie Kusev

Programul întrunirii prevede în ziua de duminică, 7 octombrie 2018, participarea la ceremoniile comemorative prilejuite de împlinirea a 180 ani de la nașterea Mitropolitului Metodie Kusev, la Stara Zagora.

Cu acest prilej, membrii CROCEU vor participa la Sfânta Liturghie prezidată de Patriarhul Neofit în Biserica „Sf. Nicolae” din Stara Zagora.

În aceeași zi, membrii CROCEU vor avea o întâlnire privată cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Bulgare și cu membri ai Sf. Sinod.

CROCEU

Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (The Committee of Representatives of the Orthodox Churches to the European Union – CROCEU) reunește reprezentanții la Bruxelles ai: Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Patriarhiei Moscovei, Patriarhiei Române, Patriarhiei Bulgariei, Bisericii Ciprului și Bisericii Greciei.

Foto: Reprezentanța Comisiei Europene la Sofia (public domain)

Comentarii Facebook


Știri recente