Roadele concertului caritabil ASTO: Studenții teologi au aprovizionat refugiații ucraineni de la Valea Plopului

Ajutoarele achiziționate cu banii strânși la concertul caritabil ASTO au ajuns vineri la refugiații ucraineni de la Valea Plopului.

Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) a organizat în 4 mai concertul caritabil „Pași în lumina Învierii”, la care au cântat Grupul Psaltic Tronos și Corul Regal și care a beneficiat de implicarea în spectacol a lui Daniel Buzdugan și a actriței Bianca Brad.

Concertul a strâns aproape 19.000 de lei, cu care organizatorii au cumpărat ajutoare pentru cei 60 de refugiați găzduiți la Centrul Social „Pro Vita” de la Valea Plopului, fondat de Părintele Paroh Nicolae Tănase.

Tinerii membri ASTO au cumpărat alimente, saltele anti-escară și un aparat industrial pentru bucătărie.

„Experiența a fost una emoționantă, să vezi cum oamenii aceia goniți, din cauza războiului, din propriile lor case au putut să zâmbească atunci când ne-au văzut. Nu zâmbeau fiindcă le duceam noi ceva, ci fiindcă mergeam să îi vizităm, să vedem ce fac, au văzut că ne pasă de ei”, a declarat pentru Basilica.ro Alexandru Boboc, Președinte ASTO.

„Momentele trăite zilele anterioare la Valea Plopului împreună cu prietenii voluntari ai Asociației Studenților Teologi Ortodocși a încununat eforturile organizării unui eveniment drag sufletului, transmis din soră, fostă membră a asociației, către frate, tânăr voluntar”, a declarat și Adrian Mihăiță Bratu, voluntar ASTO.

„Atât concertul «Pași în lumina Învierii» cât și vizita Centrului Social Pro Vita ne-au zidit sufletește și ne-au amintit, poate mai mult ca oricând de sufletele celor aflați în nevoi, prin care Biserica încearcă să-și atingă cât mai desăvârșit filiera social-filantropică.”

ASTO este asociația studenților din Facultatea de Teologie Ortodixă „Justinian Patriarhul” a Universității din București. Asociația îi reprezintă pe studenți în relația cu facultatea și cu universitatea, asigurându-se că interesele și drepturile lor sunt promovate și respectate.

Organizația promovează o cultură a voluntariatului și filantropiei, dar desfășoară și activități cultural-educative.

ASTO sprijină și activitățile Patriarhiei Române sau ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Asociația Studenților Teologi Ortodocși

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…