Revedere de 10 ani la Facultatea de Teologie din Bucureşti

Promoţia anului 2006, a Facultăţii de Teologie din Bucureşti, s-a reîntâlnit după 10 ani în Capitală.

2Astăzi, 16 iunie 2016, cu înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc revederea la 10 ani de la încheierea studiilor universitare a promoţiei anului 2006 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din cadrul Universităţii din Bucureşti.
Întâlnirea a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii în biserica Sfânta Ecaterina, paraclisul Facultăţii de Teologie, urmată de slujba Parastasului pentru colegii trecuţi la Domnul.

Începând cu orele 11.00, în amfiteatrul Preot Prof. Dr. Dumitru Popescu din cadrul Facultăţii a avut loc cursul festiv şi revederea absolvenţilor alături de profesorii promoţiei 2002-2006.

Părintele Prof. Dr. Ştefan Buchiu, Decanul Facultăţii de Teologie din Bucureşti, i-a întâmpinat pe absolvenţii de acum 10 ani ai Facultăţii de Teologie cu un mesaj de bun venit, binecuvântare şi îndemn de continuare a activităţii pastorale şi de formare teologică personală. În calitate de îndrumător de an al studenţilor din promoţia 2002-2006 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Părintele Conf. Dr. Gheorghe Holbea a condus cursul festiv la care au participat aproximativ 70 de absolvenţi. Părintele Conf. Dr. Gheorghe Holbea a punctat importantă unei astfel de revederi în viaţă absolvenţilor, a misiunii teologice şi ataşamentul faţă de Biserica a acestora. Absolvenţii teologi, clerici şi mireni, au evocat momente importante din propria formare teologică, şi-au prezentat realizările şi au schiţat planuri de viitor, a precizat Pr. Alexandru Barna.

12iuniesfintiresfaptoma7

 

Comentarii Facebook


Știri recente